Nieminen Stable

Mukavaa menestystä ja tulevia kilpailuja

Viime viikonlopun ravit sujuivat oikein mukavasti kun Harmi`s Frido voitti Seppeleajon, Quite An Avenger oli toinen Glenn Kosmos Memorialissa ja Star Martini voitti sunnuntaina Lappeessa Biofarm Cupin karsinnan. Finlandia päivän hevoset menivät kaikki loistavasti Buck Bokoa lukuunottamatta. Buck kävi maanantaina tähystettävänä ja sai terveen paperit, eli ilmeisesti hevosella oli Vermossa vain huono päivä. Sen sijaan toisen Bokon tähystyksestä löytyi sanomista eli Bret Boko tulee jäämään pois Oulun 75-kierrokselta.

Tiistaina ravataan Turussa jonne talllistamme lähtee viisi hevosta. Zero Kemp ja Aquamarine kisaavat Biofarm Cupin karsinnassa. Zero aloitti hyvin Teivossa, mutta ei osannut vielä vastata ulkoa tulevalle hevoselle tarpeeksi nopeasti. Nyt ruuna lähtee matkaan yhtä kokemusta rikkaampana ja se pystyy noin 18,5 aikaiseen tulokseen. Samoihin vauhteihin pystyy myös Aquamarine, joka on niin ikään aloittanut uransa hyvillä juoksuilla. Näiden hevosten maaliintulojärjestys riippuu lähinnä siitä kumpi saa onnistuneemman juoksun.
Dreamy Emma laukkasi viimeksi häirittynä ja kulki sen jälkeen kovaa. Takarivistä huolimatta Emma pystyy tässä kolmen porukkaan. Don Romantique teki hyvän koelähdön ja maili olisi sen mieli matka mutta lähtöpaikka on nyt niin huono että sijat 3-4 olisivat jo hyvä saavutus.
Monsieur Cannibale palaa talvitauolta ruunattuna. Hevonen treenaa kotona hyväntuntuisesti ja vaikka sen lähtöpaikka on hieman ulkona niin “Moose” tuntuisi olevan etukäteen ajateltuna illan paras saumamme voittoon. Todennäköisesti kaikki illan hevoset kilpailevat kengät jalassa.

Lauantaina Ouluun lähtee kautensa hienosti avannut ja Vermossa loistavan juoksun tehnyt Quite An Avenger sekä tauolta palaava Day Cruise. Avenger parantaa menoaan edelleen ja nyt edessä on hevoselle paremmin sopiva matka. Ykkösrata on hevoselle miinus sillä se ei pysy nopeimpien mukana avauksessa ja pussiin jäämisen vaara on olemassa. Lähtö on jälleen kova mutta juoksun onnistuessa on Jare yksi voiton tavoittelijoista. Jare juoksee ilman etukenkiä.
Day Cruisen alkuvuosi lähti käyntiin tahmeasti eikä selkeää syytä siihen ole löytynyt. Nyt “Uuno” on tuntunut kotitreeneissä paremmalta ja tuntuisi että hevonen on jälleen löytämässä itseään. Lähtö on kova ja kärkisijat tulisivat yllätyksenä, hyvä ja normaali suoritus tyydyttäisi tällä kertaa. Uuno juoksee ilman kaikkia kenkiä.

Sunnuntaina olemme vielä Lahdessa jossa Don Jovi Rok jatkaa monteuraansa. “Salama” teki Vermon avoimessa lähdössä loistavan juoksun ja ajan. Daniel Palema voi olla liian kova lyötäväksi ulkoradalta mutta totosijoista Salama kamppailee. Viikon starttiväli on sopiva ja tällä kertaa ruuna menee kaikki kengät jalassaan.

Ensi viikolla olisi sitten näillä näkymin luvassa ulkomaan reissua Norjaan. Ketä sinne lähtee selviää ensi viikolla.

Hauskaa Vappua!